Nieuws

Wij bezorgen nu ook in Leeuwarden!

25-07-2017

Chocoladeliefhebbers uit 058 opgelet! Na veel verzoeken gaan wij overheerlijke verse Belgische Leonidas bonbons bij u thuisbezorgen! Bent u woonachtig in de stad Leeuwarden dan kunt u vanaf vandaag de doos van 1 KG (70-75 st.) t.w.v € 28,- incl. BTW (winkelprijs) bestellen per mail ( info@chocoladen.nl ) of telefoon (06-41745527). Geef duidelijk uw telefoonnummer, bezorgadres en wensen door: assorti van het huis, puur en/of wit en/of melk, wel of geen likeurbonbons, wel of geen kadoverpakking enz. Wij rekenen € 2,- voor het bezorgen en proberen altijd dezelfde dag bij u af te leveren. U ontvangt van ons de kassabon en rekent € 30,- contant af aan de deur. Smullen maar.

Lees verder

In de zomer Leonidas ijs verkrijgbaar

30-06-2017

Leonidas heeft een mooie samenwerking met IJsboerke. De chocolade van dé Maître Chocolatier gecombineerd met het ijs van dé Maître Glacier! Dus kom ze maar proeven in de zomer mensen, de Manons melk of wit liggen nu in de winkel. Ook hebben we heerlijke ijsbonbons. Leonidas Leeuwarden op de Voorstreek is in de zomer geopend van donderdag tot en met zaterdag 13;00 - 17:00 uur.

Lees verder

Feestelijk Opening Leonidas gespot door blogger ByDawn

06-11-2016

Gister was de officiële opening van Leonidas in Leeuwarden. Ik werd uitgenodigd door de Countrymanager van Leonidas, Manouschka Bouman. Ik kan je zeggen dat het een heerlijke middag was! Door de wethouder in Leeuwarden werd de winkel officieel en feestelijk geopend. Vanuit een klein, historisch maar prachtig versierd pandje aan de Voorstreek word sinds gister de allerlekkerste chocolade verkocht. Ik zeg echt de allerlekkerste, want je proeft de traditionele bereiding van de bonbons. De omhulling van de bonbon is namelijk gemaakt van echte, pure cacaoboter, en dat proef je.

De lekkernijen die je in de bonbon vind zijn ook al zo bijzonder omdat ze uit de hele wereld komen. Het beste uit verschillende landen. De hazelnoten bijvoorbeeld komen uit Turkije, de kersen uit de Périgord in Frankrijk, de amandelen komen uit Italië en de walnoten uit Grenoble. De allerhoogste kwaliteit word gebruikt voor deze heerlijke chocolade. Dat is ook waar Leonidas voor staat, zij hanteren namelijk vier sleutelwaarden;  kwaliteit, versheid, keuze en betaalbaar voor iedereen.

Leonidas is een familiebedrijf uit België. Natuurlijk denk je, België is hét land van de bonbon maar Leonidas heeft een bijzonder exotisch tintje, het is namelijk van oorsprong Grieks. De Griekse banketbakker Leonidas Kestekides was voor een tentoonstelling in Brussel waar hij viel voor een Brusselse schone en met haar trouwde.

In zijn nieuwe woonplaats Gent opende hij zijn eerste tearoom, genaamd Leonidas waar hij zijn heerlijke bonbons verkocht. Al snel volgde in Brussel een tweede vestiging.

Wat zo leuk is aan het nieuwe pandje in Leeuwarden is het ‘guillotineraam’ , ze verkopen de bonbons vanuit de vensterbank, vanuit het raam. En wat daar nou zo bijzonder aan is, is dat heel vroeger de 1e vestiging  van Leonidas in Brussel, ook werd verkocht vanuit het ‘guillotineraam’ . Dit heeft de familie Leonidas bedacht en later werd dit op grote schaal in retail land  ook gekopieerd. Een echte succesformule!

Ik heb gister tijdens het proeven van al die lekkere bonbons ook gehoord dat alle bonbons nog altijd worden gemaakt in Brussel en vanuit daar verstuurd worden naar vestigingen zo ver als Japan, Hong Kong en zelfs Sydney. Hoe bedoel je kwaliteit waarborgen!

Een ander leuk weetje is dat wij als Nederlanders gemiddeld 3,2 kilo per jaar aan chocolade eten en in Zwitserland zelfs zo’n 11 kilo! Manouschka vertelt me dat ze bezig is met een missie, Nederland moet aan de bonbons. Hoe lekker is het om bij de koffie een lekker bonbonnetje te nemen, of bij het dessert? Ook is het een prachtig cadeau om iemand mee te verwennen. Ze heeft helemaal gelijk. Ik denk dat ik wel weet wat er dit jaar bij mij onder de kerstboom ligt!

De meest populaire bonbon van Leonidas is de ‘Manon Café’. Dit was de allereerste praline wereldwijd onthuld in witte chocolade. Ik kan je zeggen, hij is goddelijk. Ik heb gister de ijsvorm ervan geproefd, dit is een samenwerking met het IJsboerke gelanceerd. Yammie! Ik zou je nog zoveel kunnen vertellen over dit prachtige familiebedrijf met de allerlekkerste chocolade maar het beste advies wat ik je kan geven is; proef! Proef de verschillende smaken en geniet van pure ambacht.

Je vindt de Leonidas winkel aan de Voorstreek 32A in Leeuwarden.

Lees verder

Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade!!!

13-10-2016

Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken.
Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.

De onderzoekers concluderen dit na het bestuderen van de gegevens van 1458 jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Daaruit bleek dat hoe meer chocolade iemand eet, hoe lager het algehele vetgehalte op het hele lichaam en rond de buik. 

De resultaten stonden los van andere factoren zoals bijvoorbeeld, geslacht, fysieke activiteit, consumptie van thee, koffie, groente, fruit en zelfs de totale energie inname per dag.

Recent kwamen onderzoekers van de University of California ook al tot de conclusie dat volwassenen die veel chocolade eten een lager BMI hebben.

Vermoed wordt dat het iets te maken heeft met het stofje catechine, een antioxidant die in cacao voorkomt. Maar bijvoorbeeld ook in thee. Catechine is van invloed op de productie van het hormoon cortisol en de insulinesensitiviteit. Twee factoren die samenhangen met overgewicht.

Lees verder